mandag den 6. maj 2013

Hollandaise sauce

Ingredienser
175 g smør
3 spsk vand
3 æggeblommer
salt/hvid peber
Saft fra en halv citron

Fremgangs måde:
Start med at smelte smørret
Fjern skummet fra overfladen med en spiseske og lad smørret køle af til lunket
I en tykbundet gryde piskes æggeblommer og vand til en luftig mousse - ca. 30 sek. Moussen er med til at stabilisere saucen, så den ikke skiller når smørret tilsættes.
sæt gryden over svag varme og fortsæt med at pisk i ca 3 min eller indtil spor efter piskeriset kan ses i et par sekunder.
Tag gryden af varmen igen og pisk det lunkne smør i lidt af gangen, indtil saucen begynder at blive tykkere.
Herefter kan smørret piskes i saucen i en tynd og jævn stråle.
Lad den hvide valle blive tilbage.
Rør citronsaft i og smag til med salt og peber.
Saucens konsistens skal være så let, at hollandaisen nemt kan hældes fra en ske. 
Hvis den er blevet for tyk, tilsættes der mere vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar